Slimme elektriciteit met Niko Home Control
Nieuwbouw of renovatie? Sack staat klaar om je te helpen bij de installatie van slimme elektriciteit. Van het ontwerp tot installatie biedt Sack alles wat je nodig hebt voor een modern en energiezuinig systeem, volledig afgestemd op jouw wensen. Of je nu kiest voor zelfbouw met onze uitgebreide handleidingen en video's, een samenwerking met onze experts, of volledige ontzorging door ons team, wij zorgen ervoor dat jouw project vlekkeloos verloopt.
Laat je deskundig
begeleiden bij het plaatsen van je elektriciteit!
Bij Sack vind je alles voor de installatie van een slim elektrisch systeem, essentieel voor een moderne en energiezuinige woning. Voor zelfbouwers voorzien we een uitgebreid stappenplan en instructievideo’s. Heb je liever wat hulp? Dan installeren we het systeem samen. Ben je liever helemaal ontzorgd? Dan plaatsen onze ervaren techniekers je elektrische installaties. Sack werkt samen met Niko Home Control voor jouw slimme elektriciteit. Plan je afspraak en ontdek ons aanbod.
Veelgestelde vragen over elektriciteit
Mag ik zelf elektriciteit aanleggen of moet dit door een erkende installateur gebeuren?
Mag ik zelf elektriciteit aanleggen of moet dit door een erkende installateur gebeuren?
Je mag in België zelf je elektrische installatie plaatsen en je verdeelbord aansluiten. De installatie moet voor hij in gebruik genomen wordt, wel gecontroleerd worden door een onafhankelijk keuringsbureau. Je moet van je installatie een situatieplan en eendraadschema maken. Sack heeft een handige ontwerptool om je elektriciteit eenvoudig in te tekenen. Je kan dan zelf aan de slag gaan, samen met een technieker van Sack of het door Sack laten installeren.
Moet ik speciale bekabeling aanleggen om mijn huis klaar te maken voor domotica?
Moet ik speciale bekabeling aanleggen om mijn huis klaar te maken voor domotica?
Bij Niko Home Control werken we steeds met een buskabel. Een Vierdraadse buskabel voedt de verschillende bedieningselementen buiten de kast. Het aansluitschema kent een vrije topologie (je kan zowel in serie als in ster werken), je hoeft geen vast bekabelingsschema te volgen. Niko Home control werkt met een niet-gepolariseerde bekabeling, je sluit alle bedieningen eenvoudig en snel aan. Het volstaat om de twee draden in de klemmen vast te maken, zonder risico op een verkeerde aansluiting. De afstand tussen de voeding en het verste punt in de installatie is afhankelijk van de kabeldikte:
- doorsnede: 0,8mm (sectie: 0,50mm²) => 250m (buskabel of EIB kabel)
- doorsnede: 0,5mm (sectie: 0,20mm²) => 100m (UTP - kabel)
Wij raden aan om zoveel mogelijk buskabel te gebruiken boven UTP, buskabel is dikker en breekt minder snel af. Bij het ontmantelen van UTP kabel wordt er al snel te diep in het koper gesneden waardoor de draadjes snel afbreken bij het aansluiten van de kabel.
Welke domotica-systeem is compatibel met de elektriciteit in mijn huis?
Welke domotica-systeem is compatibel met de elektriciteit in mijn huis?
Sack kiest voor Niko Home Control als ideale partner om uw woning comfortabel, veilig en energiebewust te maken. Niko Home Control stuurt de elektrische toestellen en systemen in je woning aan. Bijvoorbeeld je verlichting, stopcontacten en zonwering. Je bedient alles met schakelaars, een touchscreen en/of je smartphone.
De mogelijkheden van Niko Home Control? Die zijn eindeloos. Dankzij het tijdloze design past het systeem naadloos in je interieur. Klaar voor de toekomst.
Niko Home Control is dé oplossing om je elektrische installatie mee te laten evolueren met onze snel veranderende manier van leven en communiceren. Het huisautomatiseringssysteem verlegt de grenzen van je comfort, veiligheid, gebruiksgemak en energieverbruik. Niko Home Control evolueert voortdurend mee met de nieuwste trends en standaarden. Met de draadloze oplossingen van Niko plaats je ook moeiteloos eender waar in huis schakelaars bij, zonder stof te maken. Zo kies je met Niko Home Control voor een oplossing die vandaag al rekening houdt met wat je later misschien anders wilt.
Met Niko Home Control krijgen jij en je gezin een grote portie comfort en veiligheid. Je kinderen vanop je werk binnenlaten wanneer ze geen sleutel bij hebben? Met 1 druk op de knop alles in huis uitschakelen wat uit moet staan? Met Niko Home Control ben je steeds gerust. Belgische kwaliteit en expertise met 100 jaar aan ervaring, waarvan meer dan 20 jaar in huisautomatisering, is Niko als marktleider een vaste waarde in België. Met Niko Home Control kies je voor echte Belgische expertise. In alles wat we doen, staat innovatie centraal.
Heb je slimme systemen van andere merken in je woning? Je koppelt Niko Home Control gemakkelijk met onze partnermerken. Zo stuur je je Bose- of Sonos-muziekinstallatie met gemak aan en hoef je je nooit zorgen te maken wanneer je je een overproductie aan energie hebt.
Wat zijn de kosten van zelf elektriciteit en domotica aanleggen?
Wat zijn de kosten van zelf elektriciteit en domotica aanleggen?
Het zelf uitvoeren van uw installatie kent enkel maar voordelen. Je weet exact waar alle leidingen lopen in geval van een probleem of op moment dat je iets wil bijplaatsen. Hierdoor spaar je alle werkuren van een elektricien uit. Dit genereert al snel een verschil van +/- 5000 euro dat kan uitsparen aan werkuren.
Welke regels en normen gelden er voor de elektrische installatie in België?
Welke regels en normen gelden er voor de elektrische installatie in België?
Sinds 1 oktober 1981 moet iedere nieuwe huishoudelijke elektrische installatie voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties). Het AREI legt onder andere een gelijkvormigheidscontrole voor iedere nieuwe elektrische installatie op. Om een aansluiting op het elektriciteitsnet te bekomen, moet u dan ook een attest van een erkend controleorganisme kunnen voorleggen. Dat attest vormt het bewijs dat aan alle voorschriften van het AREI is voldaan. Om de veiligheid te blijven waarborgen legt het AREI om de 25 jaar een nieuwe controle op.