Met Sack installeer je zelf je elektriciteit. Met onze ontwerptool teken je samen met onze experten jouw installatie in. Heb je nog vragen voor je aan de installatie begint? We lijsten de meest gestelde vragen hier op. Heb je toch nog twijfels over de installatie? Bij Sack kies je zelf hoeveel je doet. Plan je afspraak en dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen. Doe het zelf, samen met ons of laat onze experten het werk doen. Jij beslist!

1. Welk gereedschap heb je nodig?

Voor het veilig installeren van elektriciteit heb je het juiste gereedschap nodig. Gebruik de correcte handschoenen en geïsoleerde schroevendraaiers.

2.Wat moet ik al kunnen voor ik begin aan de installatie?

Met een minimum aan handigheid en voorkennis kan je aan de slag om je eigen elektriciteit te installeren. Dankzij de handige uitleg op MySack en de toelichting van onze installateurs op je werf, kan je je eigen elektriciteit installeren. Kies je er liever voor om het niet helemaal zelf te doen? Ook dat kan met Sack. Je kiest zelf hoeveel je doet: alleen, samen of een volledige installatie door onze experten.

3. Wordt de installatie nagekeken?

Onze Sack techniekers verzorgen de pre-installatie van het verdeelbord en de programmering van jouw slimme elektriciteit. Tot slot zorgen we voor een juist eendraadschema en plaatsen we de nodige documenten voor de keuring op jouw MySack-profiel. Alle Belgische elektrische installaties moeten beantwoorden aan de AREI-regelgeving en moeten worden nagekeken door een erkende keurder, dit kan je makkelijk zelf regelen, wij bezorgen je hiervoor alle nodige documenten.

4. Waarom kiezen voor slimme elektriciteit?

Een goed domoticasysteem kan een grote meerwaarde zijn in je dagelijks comfort. Bovendien kan het ook een besparing op je elektriciteitsverbruik opleveren wanneer je de domotica correct inzet. Je kan de systemen aanpassen aan je eigen voorkeuren en gewoontes, waardoor je een geheel persoonlijke ervaring creëert. Daarnaast zorgt deze slimme technologie er ook voor dat de waarde van je huis stijgt bij verkoop of verhuur.

5. Waar moet ik op letten tijdens de installatie?

Volg de veiligheidstips die we in de volgende vraag toelichten goed op. Wanneer je vragen hebt over de installatie van je elektriciteit, kan je steeds terecht bij de Sack-hulplijn. Volg de opgestelde plannen goed op en hou mogelijke veranderingen goed bij op je plannen, zo voorkom je mogelijke toekomstige problemen.

6. Is het veilig?

Het installeren van je eigen elektriciteit is zeker veilig, wanneer je volgende veiligheidsvoorschriften volgt.

  • Schakel de stroom altijd uit wanneer je aan het werk bent: schakel de hoofdschakelaar uit, dit voorkomt dat je per ongeluk onder stroom komt te staan. Daarnaast kan je met een spanningszoeker controleren of er geen stroom meer op de kabels staat voor je ermee werkt.
  • Gebruik het correcte gereedschap zoals geïsoleerde schroevendraaiers om een elektrische schok te voorkomen.
  • Volg de AREI- normen, dit Algemeen Regelement op de Elektrische Installaties is ontworpen om de veiligheid van elektrische installaties te waarborgen en vormt de basis voor de keuring van je elektriciteit.
  • Gebruik een goed werkende differentieelschakelaar, deze beschermt je tegen elektrische schokken. Controleer ook altijd goed of je differentieelschakelaar goed aangesloten is, in noodsituaties zal deze differentieel- (of aardlek-) schakelaar lekstromen detecteren wanneer er ongewenst stroom naar de aarde lekt. Bij problemen schakelt hij de stroom automatisch af om elektrocutie en brandgevaar te voorkomen.
  • Zorg voor een correcte aarding van de installatie. Aarding leidt overtollige elektrische lading weg naar de grond, zo heb je minder kans op brand of elektrocutie.
  • Draag de juiste beschermende kledij: kies voor schoenen met rubberen zolen, gebruik veiligheidshandschoenen en zorg ervoor dat je werkplek droog is. Vochtige omstandigheden vergroten de kans op elektrocutie. Tijdens de slijpwerken kan er veel stof vrijkomen, een veiligheidsbril en een mondmasker zijn in deze fase ook sterk aangeraden.
  • Gebruik de juiste materialen, gelukkig ben je bij Sack Zelfbouw zeker van kwalitatieve materialen in de juiste dikte en grootte, zo weet je zeker dat je goed zit.
  • Werk netjes en systematisch, zo weet je goed waar je mee bezig bent. Volg het plan dat de Sack-experten voor je opstelden goed op.
  • Laat je werk controleren door een Sack technieker wanneer deze op je werf langskomt voor een levering, zo weet je zeker dat je later geen problemen krijgt met je installatie.

Veilig werken is bij het installeren van elektriciteit van groot belang, voorkom elektrocutie of brand en volg bovenstaande maatregelen goed op. Wanneer je tijdens de installatie van je elektriciteit vragen hebt, contacteer dan zeker de Sack-hulplijn.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Twijfel je nog over de installatie van je eigen elektriciteit? Geen zorgen, met Sack kies je helemaal zelf hoeveel je doet. Kies je ervoor om alles zelf te doen, samen te installeren of onze experten het werk te laten doen? Welke keuze je ook maakt, bij Sack Zelfbouw ben je op de juiste plek.  Plan je afspraak op onze website en we kijken samen wat Sack voor jou kan betekenen.

Plan je afspraak

 

Gerelateerde artikelen

Plan nu je afspraak in één van onze toonzalen

TemseRoeselare Aarschot

Ben je overtuigd? Plan dan een vrijblijvende afspraak! 

Plan je afspraak

Maak een keuze uit onze zelfbouwpakketten en bereken je besparing!

Stel je pakket samen