Zelf vloerverwarming plaatsen? Dat doe je met Sack Zelfbouw

Zelf vloerverwarming plaatsen? Dat doe je met Sack Zelfbouw

Denk jij er aan om vloerverwarming te plaatsen in je (ver)bouwproject? Je energieverbruik zal dalen, je leefcomfort verhogen én als je zelf de handen uit de mouwen steekt, past vloerverwarming ook helemaal binnen je budget. Ontdek hier hoe Sack Zelfbouw je kan helpen.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

  • Bij vloerverwarming gebruik je het volledige vloeroppervlak als verwarmingslichaam, zo kan je een aangename temperatuur verkrijgen in je leefruimte zonder hoge stookkosten. Een goede keuze voor het klimaat én je portefeuille.
  • Doordat de huizen tegenwoordig steeds beter geïsoleerd zijn, is er minder warmteverlies en is het dus mogelijk om volledig op vloerverwarming te rekenen. Daardoor krijg je de volledige vrijheid om je huis in te richten en moet je geen rekening houden met de plaatsing van radiatoren of luchtroosters.
  • Vloerverwarming werkt trouwens op basis van stralingswarmte, je krijgt minder droge lucht en minder luchtbeweging tussen verschillende ruimtes.

Kies je voor vloerverwarming, dan maak je een slimme ecologische en economische keuze en krijg je een aangenaam omgevingsklimaat in je nieuwe of verbouwde woning.

 

Hoeveel kost vloerverwarming?

De prijs van vloerverwarming hangt af van verschillende factoren.

  • Laat je vloerverwarming plaatsen door een installateur, dan maken werkuren uiteraard een groot deel uit van de factuur. Dankzij de zelfbouwpakketten en het advies van Sack Zelfbouw, kan jij zelf de vloerverwarming plaatsen en past deze investering toch binnen je bouwbudget.
  • Kies je voor goedkope en minder kwalitatieve materialen, dan ben je op lange termijn toch duurder af. Sack Zelfbouw maakt steeds gebruik van A-merk Begetube, de meerlagenbuis is 100% zuurstofdicht, biedt een hoge drukweerstand en laat zich even makkelijk als een kunststofleiding manipuleren.
  • De totale oppervlakte heeft natuurlijk ook een grote invloed op de kostprijs. Laat dus steeds een offerte maken op maat en laat je niet misleiden door budgetvoorbeelden op internet.
  • Ook het systeem van vloerverwarming (nat of half-droog systeem) heeft een invloed op de prijs

Vraag hier je offerte op maat

vloerverwarming, bifilair legpatroon, bifi

Je plaatst de vloerverwarming volgens een bifilair legpatroon

Hoe plaats je zelf vloerverwarming?

Eerst zorg je voor een goed geïsoleerde ondergrond. Bij vloerverwarming kan je kiezen tussen vaste isolatieplaten, gespoten isolatie of voorgeprofileerde isolatieplaten (noppenisolatie).

  1. Je plaatst het legraster volgens plan dat je bij Sack Zelfbouw meekrijgt.
  2. Je rolt de leidingen uit volgens een bifilair legpatroon, de voor en terugloop ligt naast elkaar wat zorgt voor gelijkmatige vloertemperatuur.
  3. Vergeet je leidingen na plaatsing niet te spoelen, dat doe je om lucht eruit te halen zodat die niet in de pomp vast komt te zitten. Op deze manier controleer je ook meteen of de leidingen luchtdicht zijn.

 

 

Welke begeleiding krijg je van Sack Zelfbouw?

  • Je krijgt een legplan op maat van jouw project.
  • Een technicus van Sack levert je materiaal, overloopt het stappenplan en beantwoordt al je vragen op de werf bij levering.
  • Je ontvangt een uitgebreid handboek met visueel stappenplan.
  • Bij je bestelling, krijg je toegang tot het “My Sack” platform, daar kan je steeds de technische fiches en legplannen raadplegen. Je vindt er ook duidelijke instructiefilmpjes waarin we je stap voor stap begeleiden bij het plaatsen van je vloerverwarming.
  • Je kan onze technische hulplijn bereiken tijdens de kantooruren van maandag t.e.m. vrijdag: 8u30 – 12u00 & 13u00 – 17u00

Klaar om aan de slag te gaan? We helpen je graag verder met een zelfbouwpakket vloerverwarming. Vraag volledig vrijblijvend een offerte aan.

 

Deze zelfbouwers deden het je voor

Zo gaat het wel heel snel… Deze klanten maakten een stopmotion filmpje met hun go-pro camera

 

“Zelf bouwen met Sack, kinderspel? Kevin en Sofie uit Nieuwkerken-Waas kregen hulp bij het plaatsen van de vloerverwarming van dit lachebekje.

vloerverwarming

 

“Wat je zelf plaatst, plaats je beter” Bjorn en Inge uit Oostende deelden met plezier deze sfeerfoto.

vloerverwarming, sack zelfbouw

 

Heb jij zelf je vloerverwarming gelegd met de pakketten en het advies van Sack Zelfbouw? Stuur je foto’s door en verdien 1000 Sack Plus punten

 

Gerelateerde berichten