fbpx
Sanitair zelf plaatsen? Kies het juiste toilet

Sanitair zelf plaatsen? Kies het juiste toilet

Wist je dat we gemiddeld 50 minuten per week op het toilet zitten? Dat komt neer op ongeveer 43 uur per jaar. Dat het kleine kamertje in ons huis belangrijk is, hoeven we dus niet meer uit te leggen. Ga je zelf je sanitair plaatsen? Kies dan ook het juiste toilet voor jou en je gezin.

Verschillende soorten toiletten

Er bestaan staande toiletten en hangtoiletten.

  • Staande toiletten: Deze toiletten staan op de vloer en hebben een apart opbouwreservoir.
  • Hangtoiletten: Deze toiletten hangen aan de muur waardoor je de hoogte kan kiezen. Een hangtoilet heeft een inbouwreservoir nodig.

De ideale diepte voor jouw ruimte

Er bestaan ook verschillende dieptes van toiletten, namelijk compact, standaard of verlengd. Als je weinig plaats hebt in de ruimte waar je toilet komt, kies je best voor een compact toilet. Dit is minder diep waardoor je ook minder ruimte nodig hebt. Heb je meer ruimte? Dan is een standaard toilet een goede keuze. Dit is iets dieper en comfortabeler dan een compact toilet. Het verlengde toilet wordt vaak geplaatst voor mindervaliden.

Afvoer in de muur of in de vloer?

Een staand toilet kan twee verschillende afvoeren hebben: een afvoer in de muur (PK) of in de vloer (AO). Bij een renovatie gebruik je de bestaande afvoer en pas je de keuze van het toilet hieraan aan. Bij een nieuwbouwproject kan je kiezen hoe je de afvoer plaatst.

Extra comfort en hygiëne

Vooral bij hangtoiletten zijn er verschillende extra opties die je kan kiezen. Zo kan je kiezen voor een soft close wc-zitting, een easy take-off wc-zitting of een open spoelrand. Deze opties zijn gemakkelijk in onderhoud. Je kan ook kiezen voor een toilet met ingewerkte sproeier (douchewc’s) of zelfs eentje met een reservoir voor wc-blokjes (dit is hygiënischer dan blokjes in wc-potten).

Accessoires

Uiteraard plaats je niet enkel een toilet, maar heb je ook een wc-borstelhouder, wc-rol houder en wastafeltje nodig. Sack heeft een groot aanbod in verschillende stijlen, kleuren en afmetingen.

Meer weten over onze toiletten en sanitaire toestellen?

Contacteer ons of kom gerust eens langs in onze toonzaal. Onze toonzaaladviseurs helpen je graag bij de juiste keuze.

Gerelateerde berichten