fbpx
Sack Zelfbouw opent nieuw filiaal in Aarschot

Sack Zelfbouw opent nieuw filiaal in Aarschot

Twintig jaar geleden is het al dat Ann De Groote en haar echtgenoot Sack Zelfbouw opstartten in het Oost-Vlaamse Temse. Een slimme zet, zo blijkt, want het bedrijf opent binnenkort al een derde filiaal in het Aarschotse bedrijvenpark, De Witte Molen.

Een nieuw filiaal in Aarschot

Onze onderneming blijft gestaag groeien. Toch nemen we nooit overhaaste beslissingen. We gaan doordacht te werk bij elke stap. Na Temse, zagen we potentieel in West-Vlaanderen dus openden we een tweede filiaal in Roeselare. En nu was het de beurt aan Vlaams-Brabant.

Op zoek naar dé beste plek voor hun derde filiaal, kwamen ze dus terecht in Aarschot. “Na een analyse en verkenning van de Vlaams-Brabantse markt, waren we hier aan het rondrijden. Plots ontdekten we de ideale locatie: De Witte Molen. We belden meteen Projectontwikkelaar Kolmont op en alles was vlug in kannen en kruiken. De samenwerking verliep vanaf dag één erg vlot.

De Witte Molen is volgens Sack de perfecte combinatie van vlotte bereikbaarheid, visibiliteit en een aangename omgeving. “Ondanks de vele bedrijven, vind ik het er opvallend rustig. Wellicht omdat er aan de achterkant enkel een fietspad en wat groen is.

 

Vormgeving en duurzaamheid

Daarnaast overtuigden de architectuur en de energiezuinigheid hen. “Vormgeving en duurzaamheid zijn in onze business van groot belang, dus trekken we die lijn door in onze eigen panden. Net zoals in Temse, kozen we in De Witte Molen voor vloerverwarming met een geothermische warmtepomp én zonnepanelen om energieonafhankelijk te zijn. Wat de bouwstijl betreft, lijkt het nieuwe filiaal op onze andere panden: opvallend en met veel glas.

Sack kocht twee casco units en maakte er één geheel van. Het Aarschotse filiaal – dat opent in april – beschikt nu over toonzalen voor HVAC en badkamers op drie verdiepingen. Die uitbreiding vraagt natuurlijk ook om extra personeel. “We vonden heel snel de nodige werknemers in de regio. Er kwam namelijk meteen reactie op onze vacatures. Het lijkt me een streek met voldoende werkgelegenheid én talent.”

 

Hoe Sack de toekomst ziet?

“We voorzien sowieso nog meer uitbreiding, maar kijken eerst de kat uit de boom. Momenteel denken we in eerste instantie aan Antwerpen en de Kempen.”

 

 

Artikel geschreven door Sarah Claes in opdracht van Kolmont

Gerelateerde berichten