fbpx

Sack Zelfbouw nodigt trouwe viervoeters uit op de werkvloer

Sack Zelfbouw nodigt trouwe viervoeters uit op de werkvloer

Naar jaarlijkse gewoonte nodigt Sack Zelfbouw haar 44 werknemers uit om hun trouwe viervoeter een dagje mee te brengen naar het werk. Vrijdag 21 juni, op de internationale “Bring Your Dog To Work Day”, kregen we 7 honden te zien op kantoor. “Zo brengen we een ontspannen sfeer op de werkvloer”, zegt zaakvoerder Ann De Groote.

 

Internationale Bring Your Dog to Work Day

Dieren meebrengen naar het werk? Dat is nog niet zo gek. Uit onderzoek blijkt dat een hond meenemen naar de werkvloer vele voordelen kan opleveren. Zo zouden werknemers minder last hebben van stress. Het regelmatig uitlaten van de hond zorgt voor een betere productiviteit en de aanwezigheid van dieren bevordert de teamspirit.

bring your dog to work day, office dog, sack zelfbouw

De mascotte van Sack Zelfbouw

Ann De Groote, zaakvoerder van Sack Zelfbouw: “Mijn Jack Russel, Lucca, volgt me elke dag op de werkvloer, ze maakt intussen deel uit van het team. Lucca wordt ook wel eens de ‘mascotte van Sack Zelfbouw’ genoemd.”

Eén keer per jaar – op internationale “Bring Your Dog to Work Day” nodigen we alle personeelsleden uit om hun hond mee te brengen. “Het is intussen een traditie waar de collega’s elk jaar naar uitkijken”, vertelt Ann De Groote.

Ook Technisch verkoper Jurgen brengt zijn hond, Laïka, mee: “Tijdens de middag wordt er al eens onder collega’s gelachen met de fratsen die onze honden weer hebben uitgehaald. Het is leuk om één keer per jaar elkaars honden eens in actie te zien.”

lucky dog, temse, office dog

Huisdierregels

Sack Zelfbouw geeft wel enkele “huisdierregels” mee om de beestenboel onder controle te houden en het dierenwelzijn niet uit het oog te verliezen.

“Dieren moeten gesocialiseerd zijn met andere mensen en dieren. We vragen om een favoriet dekentje en speelgoedje mee te brengen en de hond rustig te laten wennen aan de nieuwe omgeving. Op de middag gingen we even ravotten met de hondjes, perfect om het hoofd leeg te maken tijdens een drukke werkdag. We kregen ook de professionele begeleiding van twee trainers van Lucky Dog vzw uit Temse om de ontmoeting tussen de dieren op een aangename manier te laten verlopen.”

bring your dog to work day

 

Lokale pers kwam ook een kijkje nemen

Het opvallende initiatief van Sack Zelfbouw maakte ook de lokale pers benieuwd.

TVOOST maakte deze reportage, Het Laatste Nieuws schreef “een opmerkelijk beeld, maar gelukkig waren het allemaal brave beestjes.” En Radio 2 Oost-Vlaanderen sprak met zaakvoerster Ann De Groote.