fbpx

Duurzaam bouwen: de nieuwe toekomst

Duurzaam bouwen: de nieuwe toekomst

Heb je zelf al eens nagedacht over duurzaam bouwen of renoveren? Nu is het moment, duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Maar wat houdt dit nu allemaal in en heeft dit grote gevolgen voor je portefeuille?

Wat is duurzaam bouwen?

Als je kiest voor duurzaam bouwen of wonen, hou je zoveel mogelijk rekening met mens en milieu. Je streefdoel is een zuinig energie- en waterverbruik. Bij duurzaam bouwen hou je ook rekening met de toegankelijkheid van de woning en de aanpasbaarheid ervan in de toekomst. Een goede eerste stap hiervoor is kiezen voor duurzame bouwmaterialen. Deze schaden het milieu niet en kunnen na de sloop worden hergebruikt.

Voordelen duurzaam bouwen

  • Het milieu wordt minder belast en er is minder uitstoot van broeikasgassen.
  • Het is beter voor de gezondheid van de mens (geen of veel minder schadelijke stoffen in de lucht).
  • Door duurzaam bouwen krijg je een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening.
  • Langere levensduur van het bouwwerk en minder onderhoudskosten.

Je woning renoveren, of beter reNUveren

De Vlaamse overheid maakt NU budget vrij. Wie vanaf 2021 eigenaar wordt van een woning kan tot 60.000 euro renteloos lenen voor een grondige renovatie. Daarbovenop kan iedereen een EPC-labelpremie tot 5000 euro aanvragen om een woning met een slechte energieprestatie op te lappen. De Vlaamse overheid wil hiermee een versnelling hoger schakelen in het bouwen en verbouwen van energiezuinige woningen in Vlaanderen.

Doe zelf aan duurzaam bouwen

Overtuigd van de vele voordelen van duurzaam bouwen? Je kan nog meer besparen door te kiezen voor zelfbouw. Bij Sack Zelfbouw kan je terecht voor een breed assortiment aan warmtepompen van de welgekende merken Bosch en Vaillant. Je kan kiezen uit onderstaande lucht/water warmtepompen:

  • De Compress 6000 monobloc, een warmtepomp met een bijzonder laag energieverbruik
  • De aroTHERM monobloc, met een geïntegreerde actieve koeling
  • De aroTHERM split, die geschikt is voor rijhuizen

Met de zonnepanelen van Q Cells bieden wij je de juiste zonnepanelen voor je energieverbruik. Je kan hierbij rekenen op een investeringszekerheid (garantie) van 12 jaar bij de DUO ALL BLACK G9 MONO en tot 25 jaar bij de DUO ALL BLACK G9+ MONO.

Met de hulp van duidelijke video’s en handleidingen kan je alles zelf doen. De opstart en het aansluiten van de warmtepomp kan ook gebeuren door een technieker van Sack Zelfbouw. Bij problemen of vragen kan je altijd terecht bij onze collega’s van de technische backoffice die steeds voor je klaar staan. Zij geven jou de correcte ondersteuning om je project tot een goed einde te brengen.

Plan vandaag nog een afspraak in een van onze toonzalen en onze adviseurs overlopen samen met jou volledig vrijblijvend alle mogelijkheden voor duurzaam bouwen op maat van jouw nieuwbouw of renovatie.

Plan je afspraak