fbpx

Een badkamer die weinig onderhoud vraagt? Dit zijn onze 3 tips!

Een badkamer die weinig onderhoud vraagt? Dit zijn onze 3 tips!

“Ik wil mijn badkamer zelf verbouwen. Maar na de bouwwerken, wil ik vooral kunnen genieten en niet te veel poetsen. Waar moet ik op letten?”

Elke week uren poetsen om kalk en zeepresten te verwijderen, dat is inderdaad geen fijn vooruitzicht. Met deze tips kies jij de meest onderhoudsvriendelijke materialen en ontdek je hoe je de meest hardnekkige vlekken kan vermijden.

 

1. Kies onderhoudsvriendelijke materialen in je badkamer

Porselein is de krachtpatser van badkamermaterialen. Dit sterke materiaal is krasvast en duurzaam dankzij de glazuurlaag. Porselein is bestand tegen zeep, zuren en chemische middelen. Het is hittebestendig (handig, wanneer je de stijltang even neerlegt), en is daarnaast ook een budgetvriendelijke keuze.

 

 

Ga je liever voor een strakker alternatief, dan is Solid surface de meest hygiënische keuze.
Solid Surface is samengesteld uit natuurlijke mineralen, kleurpigmenten en acrylaten. Het is duurzaam en niet poreus, waardoor het hygiënisch is en best ook tegen een stootje kan.
Krijg je toch een krasje op je Solid Surface wastafel of bad? Dan kan je dit eenvoudig weg polijsten. Grotere beschadigingen kunnen hersteld worden met een herstelkit, verkrijgbaar bij Sack Zelfbouw.

 

2. Poets met de juiste onderhoudsmiddelen

Elk materiaal in je badkamer heeft een eigen onderhoudshandleiding.

Porselein maak je best schoon met een zachte allesreiniger. Producten op basis van azijn, zijn het minst schadelijk. Gebruik nooit schuurmiddel op basis van zand. De bovenste laag van het glazuur wordt dan afgeschuurd, waardoor het vuil in de toplaag blijft zitten.

Solid surface kan je schoonmaken met warm water en een zachte doek. Gebruik hier geen bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen.

 

3. Geef kalk geen kans

Kalkresten in je leidingwater zijn de oorzaak voor de meest hardnekkige vlekken in je badkamer. Je kan dus best meteen na je douche, bad of het tanden poetsen, alles netjes afdrogen. Maar dat vraagt natuurlijk een sterke discipline.
Met kleine kinderen in huis of een drukke ochtend routine, is dat niet altijd mogelijk.

Door een waterontharder te gebruiken, schakel je de kalk meteen uit voor het de kans krijgt om zich vast te zetten op je kranen of douchewand.

 

oneflow, sack zelfbouw, antikalksysteem zonder zout

 

Of je nu kiest voor een systeem dat werkt door ionenuitwisseling of omgekeerde osmose, beide systemen zorgen ervoor dat de kalkdeeltjes zich niet meer op je toestellen en meubels kunnen vastzetten.  Hierdoor gaan je huishoudtoestellen en kranen langer mee en heb je minder poetswerk in de badkamer.

Onze aanraders? Deze waterontharders van Watergenius of een antikalksysteem zonder zout, zoals de OneFlow van Watts.

 

 

Jouw onderhoudsvriendelijke badkamer in 3D

Kom naar een toonzaal van Sack Zelfbouw en ontdek het uitgebreide aanbod van Sack Zelfbouw. Onze adviseurs gidsen je door het volledige gamma aan materialen en maken vrijblijvend een 3D-plan op voor je onderhoudsvriendelijke badkamer.

Plan je afspraak