fbpx
Ann De Groote: “We trekken vrouwen mee in het bouwproces”

Ann De Groote: “We trekken vrouwen mee in het bouwproces”

Ann De Groote, CEO van Sack Zelfbouw, staat deze maand in het magazine “Ondernemers” van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Naast haar visie op de sector en op de rol van vrouwen bij Sack Zelfbouw, deelt ze ook wat nieuws:

Dankzij onze deelname aan Transitio en onze samenwerking met een investeerder, kunnen we nu sneller schakelen. Waar we vroeger maar om de twee jaar een nieuwe vestiging openden, worden dat er volgend jaar meteen drie tegelijk.

Het volledige interview lees je in Ondernemers, Maart 2020.

voka, ondernemers, sack zelfbouw, ann de groote

Sterke vrouwelijke toets in filosofie

Ann De Groote: “We weten dat ons doelpubliek vooral bestaat uit vrij bemiddelde tweeverdieners, koppels zonder of met kleinere kinderen. Door de man belandt het koppel bij ons, maar het is de vrouw die uiteindelijk de go geeft. Dat heeft marktonderzoek ons geleerd. Van bij de start van ons bedrijf vonden we het erg belangrijk om vrouwen als beslissers mee in het verhaal te betrekken. Bij het opleiden van ons sales team vestigen we daar sterk de aandacht op. Als een koppel een auto gaat kopen, zijn de verkopers vaak enkel met de man bezig en staat de vrouw er voor spek en bonen bij. Niet zo bij ons.”

Over de rol van vrouwen in het team:
“Hier werken bijna evenveel vrouwen als mannen, wat voor onze sector niet evident is. We hebben niet alleen heel wat vrouwen in het marketingteam en de verkoop, maar ook een vrouwelijke medewerker die klanten technische ondersteuning biedt.

Gerelateerde berichten