fbpx
5 tips voor een ecologische badkamer

5 tips voor een ecologische badkamer

Een echte wellness bij je thuis, zonder je schuldig te voelen over je ecologische voetafdruk? Met deze 5 tips creëer jij je eigen groene paradijs in huis.

ecologische badkamer, regendouche, waterbesparende douchekop

1. Tot 50% minder water met een waterbesparende douchekop

Je bespaart water, maar je hoeft echt niet onder een zielig klein waterstraaltje te gaan staan. Met onze moderne technologieën merk je amper het verschil met een gewone douchekop. Behalve op je waterverbruik natuurlijk!

Kies de waterbesparende douchekop in jouw favoriete stijl in 1 van onze toonzalen.

 

 

regen, rain, unsplash

2. Jij bent blij wanneer het regent…

Want je hebt een systeem om regenwater te recupereren. Zo verspil je geen kostbaar drinkwater om je toilet door te spoelen of je kledij te wassen. Wil je nog een stapje verder gaan? Je kan ook volledig omschakelen en zelfs douchen met regenwater! De juiste filters zorgen voor een correcte bescherming.

Vraag een offerte op maat.

 

 

 

3. Jouw ecologische badkamer heeft een optimaal klimaat

Met vloerverwarming breng je je badkamer naar een aangenaam klimaat én werk je op een energiebesparende lage temperatuur. Verwarm je toch met radiatoren? Dan kan je met een slimme thermostaat je verbruik in realtime volgen en stel je de verwarming in per ruimte. Zo staat er nooit een verwarming onnodig aan.

Ontdek ons zelfbouwpakket voor vloerverwarming.

 

 

 

ecologische badkamer, aloe vera, planten in badkamer

4. Zuivere lucht om je ochtend te starten

Badkamers hebben vaak gedempt licht en een hoge luchtvochtigheid. Daar kan je niet zomaar elke plant neerzetten. Deze soorten genieten van een warm en vochtig badkamerklimaat en zorgen voor een zuivere lucht voor een gezonde start van de dag:

  • Krulvaren – Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’
  • Sierasperge – Asparagus
  • Kangoeroevaren
  • Aloë vera

 

 

5. Lang leve je badkamerkraan

Wat niet kapot is, hoef je niet te vervangen. In een ecologische badkamer gebruik je zolang mogelijk je kranen en douchekoppen. Een waterontharder kan je helpen om de levensduur van je kranen te verlengen en ze langer te laten schitteren.

 

 

 

Neem een kijkje op onze webshop en ontdek de waterontharders van Watergenius.

 

Welke ecologische tips pas jij al toe in je badkamer?

Gerelateerde berichten