GOUDEN RAAD VAN SACK ZELFBOUW
 

Bij Sack Zelfbouw delen we graag onze vakkennis met jou!

 

Een belangrijke onderhoudstip voor je shell hoekregelkranen: Draai je shell kraan aan je wastafels nooit helemaal open, want de kans is groot dat je deze na enkele jaren niet meer dicht kunt draaien. Bovendien is dit ook milieuvriendelijker én budgetvriendelijker, je bespaart zo immers heel wat water! 

Heb je een lek in je leidingen? Dan is de kans groot dat je klassieke PVC afvoerbuizen hebt. Bij Sack Zelfbouw werken we met de sterkere PPC buizen. Deze worden niet gelijmd maar verbonden door middel van rubberen dichtingen. Ze zijn bovendien heel stevig en zijn beter bestand tegen hoge temperaturen én chemische middelen. Hierdoor zijn PPC afvoerbuizen duurzamer en zijn ze beter zijn voor het milieu!

 

Leg je binnenkort zelf je vloerverwarming? Hoogwaardige kunststofleidingen zijn het belangrijkste onderdeel van deze installatie. De meest gebruikte zijn Vernet Polyethyleen (VPE) Difustop en meerlagenbuis (Alpex Duo). Bij Sack Zelfbouw gebruiken we Alpex Duo voor ons zelfbouwpakket verwarming. Waarom we fan zijn? Deze meerlagenbuis geleidt niet alleen beter de warmte, ze zet ook 5 keer minder uit en knikt minder snel dicht! Alleen maar voordelen dus!

Bij vloerverwarming is het zeer belangrijk om een externe circulatiepomp te voorzien. Zo heb je de garantie dat de vloerverwarming overal even veel warmte afgeeft. In het Sack vloerverwarming pakket zit standaard een externe circulatiepomp, want wij weten wat goed is! Bovendien hebben de uiterst compacte pompen in ons zelfbouwpakket een energie A label. Dit betekent dat ze tot de meest zuinige op de markt behoren!

 

Wist je dat Radson bij het vervaardigen van hun paneelradiatoren een innovatieve lastechniek gebruikt? Door 2 lamellen op élk warmwaterkanaal (2-on-1 principe) te lassen, kan Radson kleinere verwarmingselementen gebruiken. 

En het resultaat mag er wezen:

 • een uitzonderlijke hoge,gelijkmatig verspreide warmte-afgifte
 • een kleinere waterinhoud 
 • een beduidend snellere opwarming 
 • én een energiezuinig en dus ecologisch gebruik 

Deze techniek, in combinatie met de specifieke vorm van de binnenplaat, maakt de Radson radiator uniek! De ideale keuze dus voor ons zelfbouwpakket verwarming.

Hoe kan je niet enkel lief zijn voor moeder natuur maar ook nog eens energie én centen uitsparen? Door kranen met Coolstart systeem aan te schaffen!

Coolstart kranen laten, in tegenstelling tot standaard mengkranen, vanuit de middenpositie uitsluitend koud water stromen. Hierdoor springt de ketel of boiler niet meteen aan en wordt het leidingstelsel niet onnodig gevuld met warm water. Warm of gemengd water nodig? Dan beweeg je simpelweg de greep naar links. Eenvoudig toch?

Kortom Coolstart kranen zijn energiezuiniger, milieubewuster en budgetvriendelijker. Vraag gerust meer info aan het Sack badkamers verkoopteam.

 

Kies jij voor jouw bouw ook voor een trendy open leefruimte met keuken? Dan hebben wij dé gouden raad voor jou! Want als je kiest voor je verwarming voor radiatoren dan plaats je best 1 radiator meer (bv. 3 ipv 2).

Door de radiatoren overhoeks te plaatsen ben je gegarandeerd van een goede warmtespreiding. En zo kan jij de hele winter lekker knus genieten van jouw aangenaam verwarmde leefruimte.

Bestel jij binnenkort een zelfbouwpakket verwarming? Dan mag je er zeker van zijn dat onze verkopers al meteen rekening houden met deze handige tip! 

Vanaf september moet de verwarming bij particulieren een pak efficiënter en ecologischer. Daarom dragen alle verwarmingstoestellen en sanitaire warmwaterboilers voortaan hetzelfde energielabel dat je waarschijnlijk al kent van de aankoop van een ijskast of wasmachine.

Dit label bewijst dat de normen gerespecteerd worden en toont de energie-efficiëntie. Zo kan je de verschillende verwarmingsketels meteen in een oogopslag vergelijken. En natuurlijk, hoe lager het verbruik, hoe meer je bespaart op je energiefactuur!
 

Heb je het graag warm en is een laag verbruik zeker zo belangrijk? Kies dan voor een thermostaat van hetzelfde merk als het door jullie gekozen verwarmingstoestel. Deze apparaten zijn op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat je het beste resultaat uit je installatie haalt. Een hoog comfort met een laag verbruik, schitterend toch!


Een tip dus om zeker rekening mee te houden als je binnenkort je zelfbouwpakket verwarming bestelt. Maar zelfs al heb je een slecht geheugen, onze medewerkers herinneren je er sowieso graag aan! 

Een simpele tip waardoor je nog langer van je douche kan genieten! Om de levensduur van je thermostaatkraan te verlengen, draai je best regelmatig aan de temperatuurgreep. Zet de kraan open en laat er eerst ijskoud water doorstromen direct gevolgd door heet water. Door de grote verschillen in temperatuur komt de kalk, die zich binnenin de kraan opstapelt, los. 

Ben jij van plan om in de nabije toekomst het huis van je dromen te renoveren? Let op want vanaf 1 januari 2016 wijzigen de voorwaarden om kans te maken op het verlaagde BTW tarief van 6%!

Aan welke condities moet je dan voldoen? We sommen het eventjes voor je op:

 • Je woning moet ouder zijn dan 10 jaar (ipv 5 jaar)
 • Je woning mag uitsluitend als privéwoning dienen of slechts een ‘bijkomstig’ gedeelte ervan dient om je beroep uit te oefenen
 • De werken (renovatie, rehabilitatie, verbetering, herstelling, onderhoud) worden rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd
 • De levering en de plaatsing van de materialen moeten door dezelfde aannemer gebeuren

Zijn deze voorwaarden niet van toepassing op jouw verbouwing? Vraag dan snel een offerte aan bij Sack Zelfbouw dan kun je nog in 2015 aan de slag! 

Denk aan je portemonnee en het milieu: voorzie je woning van een regenwatercircuit met koolfilters & filtervliesjes. Gratis regenwater is ideaal om je planten water geven, je auto kuisen, je kleren te wassen en je toilet door spoelen zonder dat dit enige verkleuring of vuil achterlaat. Zo draag je je steentje bij voor de planeet én bespaar je tegelijk op je waterfactuur. Win-win dus!

Hoe het regenwatercircuit combineren met je Sack Zelfbouw sanitair pakket? Onze medewerkers helpen je graag verder! 

Druk aan het (ver)bouwen? Een gouden raad van Sack: Denk op tijd aan het kraanwerk in je badkamer! Ook al is die badkamer nog toekomstmuziek, het is best om al even na te denken over welke soort kranen je wil. Als je voor inbouwkranen gaat, moeten de inbouwelementen immers al samen met de sanitaire leidingen in de muur verwerkt worden. Zo heb je na het chappen en de bepleistering geen extra kap- en breekwerk! 

Onze medewerkers sanitair en badkamer helpen je graag verder! 

Als je gaat bouwen of verbouwen is het belangrijk om te denken aan ventilatie. Een continue en gecontroleerde ventilatie is immers de enige efficiënte manier om een gezond binnenklimaat te verkrijgen!

Dagelijks wordt de lucht binnenshuis immers vervuild. En door het steeds meer luchtdicht bouwen blijft bovendien vocht, CO2 en allerlei stoffen in de woning hangen. Deze veroorzaken gezondheidsproblemen (hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, ….) en maken het een heel stuk minder aangenaam wonen (geurhinder, vocht, condensatie, schimmels…)

Gelukkig kan dit allemaal vermeden worden met een regelmatige en correcte ventilatie! Onze Sack Zelfbouw medewerkers adviseren je graag.

Meer en meer woningen zijn uitgerust met communicatienetwerken (domotica, internet, telefonie, beveiliging enz).

Deze netwerken zenden data uit met een spanningsniveau van enkele mV waardoor het aan te raden is om deze te beschermen tegen elektromagnetische storingsgolven van buitenaf. En ook voor de communicatie tussen de ketel – thermostaat & ketel - buitenvoeler speel je beter op zeker.. Daarom raadt Sack Zelfbouw een FTP (Foiled Twisted Pair) kabel aan.

Deze getwiste afgeschermde kabel geeft elektromagnetische storingen van buitenaf geen kans meer! Rare binnentemperaturen of het plots op springen van de ketel zonder vraag, zijn hierdoor verleden tijd!

Onze Sack Zelfbouw medewerkers helpen je graag verder!

Bij verbouw- en nieuwbouwprojecten is het van groot belang om steeds kranen te installeren die gekeurd zijn door BELGAQUA, de Belgische Federatie voor de Watersector. Zo voorkom je dat vervuild water in contact komt met het drinkwater.

Maar maak je geen zorgen: Alle kranen die we bij Sack Zelfbouw verkopen voldoen aan deze wetgeving. 

 

Waarom wij aanraden om voor een regenwaterpomp in je put te kiezen? Je hebt geen last van lawaaihinder in huis maar kunt toch, dankzij de controle eenheid, alles regelen en sturen van binnenshuis.

Sack werkt samen met de marktleider op vlak van pompinstallaties en garandeert je zo een kwalitatieve pomp die standaard voorzien is van een drijvende vlotter en fijnfilter. En wij zorgen bovendien ook voor alle nodige koppelstukken op maat om de pomp, leidingen en eventuele filters, correct aan te sluiten. Gemakkelijk toch! Contacteer snel onze medewerkers sanitair, zij helpen je graag verder.

Ben jij ook druk op zoek naar de ideale verwarming voor jouw (ver)bouwproject? Kies dan vooral een verwarmingsinstallatie die aangepast is aan de behoefte van de woning.

Kom zeker eens langs in een van onze toonzalen, onze medewerkers informeren naar het isolatieniveau van je woning en berekenen de warmteverliezen volgens de norm. Zo zijn we zeker dat de voorgestelde installatie perfect is: niet te zwak maar ook niet te zwaar.

Wist je dat bij het kiezen van jouw toilet je ook keuze hebt in de grootte?

Is jouw „kleinste kamertje” letterlijk niet aan de grote kant? Dan kies je best voor het Compact closet, deze compacte wc is uitermate geschikt voor kleinere ruimtes en dat zonder verlies van comfort. Ben je zelf aan de grote kant? Dan is het XL-toilet met zijn grotere afmetingen perfect voor jou. En dan is er natuurlijk ook nog altijd de Standard versie.

Onze medewerkers adviseren met alle plezier de juiste optie voor jouw „kleinste kamertje”! 

Nu beschikbaar bij Sack Zelfbouw: het ventilatie D systeem!
 
Dit ventilatiesysteem werkt met warmterecuperatie en is voorzien van een intelligente unit met touchscreen en netwerkkaart. Ook is er een ingebouwde tijdsregistratie waarin je tot 10 verschillende programmablokken kunt registeren. Bovendien kan het ventilatie D systeem ook gemakkelijk bedienen via je PC, tablet PC en Smartphone. En ook de filter vervangen is nu nog eenvoudiger want deze bevindt vooraan aan het toestel.

Is het ventilatie D systeem perfect voor jouw woning? Onze medewerkers informeren je graag! 

Wist je dat de thermostatische kraan op je radiator een temperatuurregelaar is? Op bijvoorbeeld stand 3 zal de thermostaatknop het binnenwerk van de radiator afsluiten rond de 20°C. Draai daarom wanneer de verwarming uit staat, bijvoorbeeld in de zomer, de thermostatische kranen van je radiators helemaal open. Zo gaat het binnenwerk van je radiators langer mee.

Vloerverwarming of niet, that’s the question! De voordelen van vloerverwarming? Het zorgt voor gelijke opwarming van je woning en geeft zo meer comfort. Geen radiator die je moet afstoffen of reinigen, ook qua onderhoud zit je bij vloerverwarming goed. En voor kinderen is vloerverwarming ook zeer leuk, ze kunnen altijd gezellig op een warme vloer spelen. Bovendien is het zelf plaatsen van vloerverwarming kinderspel dankzij de technische ondersteuning van Sack Zelfbouw. 

Weg met het eurovignet! Sinds 1 april ging in België het nieuwe tolsysteem met kilometerheffing in werking voor vrachtwagens. Wij bij Sack Zelfbouw zijn er alvast klaar voor: onze 3 vrachtwagens zijn uitgerust met een On Board Unit (OBU). Je spot de Sack vrachtwagens van woensdag tot zaterdag op onze Belgische wegen, dan zijn ze op weg om ons ruim assortiment zelfbouwpakketten te leveren! Stoppen ze binnenkort ook aan jouw deur? 

Een warmtepomp is dé sprong naar je eigen energiebron! Door zijn milieuvriendelijke & energiezuinige eigenschappen bespaar je bovendien op je energiefactuur. Kies je voor een warmtepomp dan kies je bewust voor een verlaging van de EPB-waarde van je woning. Zelf je warmtepomp plaatsen? Ontdek het Sack Zelfbouwpakket Warmtepomp

Wist je dat Eandis nog steeds premies toekent bij de aanschaf van een zonneboiler in bestaande woningen? De zonneboiler is een milieuvriendelijke manier om je water te verwarmen. Je bespaart tevens aanzienlijk op je energiefactuur!

Bij Sack Zelfbouw helpen we je graag nog meer te besparen door de Eandis premie binnen te rijven. Wij zijn immers erkend aannemer en laat dat nu net een belangrijke voorwaarde zijn. Contacteer ons gerust voor meer info.

 

Ga voor meer hygiëne en kies voor een toilet met open spoelrand. Deze staan garant voor een eenvoudige reiniging en een betere spoeling. En dit zijn maar enkele van de vele voordelen, onze badkamer medewerkers informeren je graag verder. 

Bij Sack Zelfbouw kan je kiezen uit een waaier van radiatoren, convectoren of vloerverwarming, elk met hun eigen kwaliteiten.

Met behulp van een warmtestudie van je woning, stelt Sack Zelfbouw het ideale toestel voor je bouwproject voor. Zo kan je met juist gedimensioneerde radiatoren, convectoren of vloerverwarming het beste rendement halen uit je ketel of warmtepomp!

Ga voor een design dat bij je past en maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Kies vandaag nog voor een All-in-one waterontharder! Want met een waterontharder vermijd je lekkende en verstopte kranen en bescherm je tal van huishoudtoestellen (wasmachine, vaatwassers, koffiezet...) tegen kalk. Een bijkomende plus is dat je definitief kan stoppen met het gesleur van flessen water, je krijgt immers perfect drinkbaar water recht van de kraan! Een leuke jaarlijkse besparing van +/-500€ voor een gezin van 4 personen!

Maak snel een afspraak met een van onze medewerkers en ontdek alle voordelen van een All-in-one waterontharder tot in de details. 

Het oog wil ook wat! Kies daarom een echte eyecatcher uit ons ruim assortiment van sierradiatoren. Zo krijg je in elke ruimte een echt kunstwerk tegen je muur. Daar krijg je het warm van! 

Maak een afspraak met een van onze medewerkers om samen jouw kunstwerkje te kiezen.

Het warmte terugwinning systeem zorgt ervoor dat de warmte-energie die bij het douchen normaal gezien verloren gaat, via de afvoer wordt gerecupereerd.


Dankzij een efficiënt buizensysteem wordt het koude tapwater verwarmd door het wegstromend douchewater. Zo kan er tot 50% van de warmte teruggewonnen worden. Bovendien verlaag je je energieprestatie én bespaar je tot €81 op je jaarlijks gasverbruik!

 


Wil je water besparen? Kies dan een Hansgrohe Raindance handdouche of regendouche.

Het principe is eenvoudig: via de AirPower douchekop wordt een grote hoeveelheid lucht aangezogen en vermengd met het instromende water. In 1 liter water wordt ongeveer 3 liter lucht bijgemengd wat gelijk staat aan 4 liter doucheplezier!

Interesse in deze innovatieve technologie? Onze collega’s van de badkamerafdeling geven je graag meer info. 

Bij de meeste badkamermeubels is de overloop niet zichtbaar omdat deze verstopt zit in het meubel. Toch is het belangrijk om de overloop af en toe te reinigen om nare luchtjes te voorkomen, gelukkig is dit een eenvoudig klusje! Met de trekstang van de lavabokraan kan je de lavabo gemakkelijk vullen en leeg laten lopen.

 

Maak van je douchebeurt een heuse verwenbeurt! Met de weldoende dosis uv-licht van de Sunshower stimuleer je je lichaam om de o zo belangrijke vitamine D aan te maken. Het resultaat? Je voelt je energieker dan ooit. Plus, je krijgt er op de koop toe een gezond kleurtje bij! Warm infraroodlicht ontspant, bevordert de bloedsomloop en verlicht pijn.

Maak van je badkamer een ware wellnessruimte met de multifunctionele Sunshower. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Vloerverwarming combineren met radiatoren… het kan! Sack voorziet bij deze installatie een pompengroep die ervoor zorgt dat alles optimaal werkt.

De ketel werkt ook zonder probleem op lage temperatuur voor wanneer je bijvoorbeeld enkel de vloerverwarming aan wilt. Dit zorgt er voor dat de ketel maximaal condenseert en dus maximaal rendement geeft.

Interesse om de combinatie vloerverwarming/radiatoren in jouw nieuwbouw of verbouwing te installeren? Neem dan contact op met onze verwarming medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Wanneer je start aan je (ver)bouwproject, wil je natuurlijk tijdig de juiste materialen op je werf.

Wij geven je graag enkele tips zodat je levering vlot kan gebeuren:

 • Contacteer ons minstens 10 werkdagen of 2 weken op voorhand om je levering in te plannen.
 • Leveringen gebeuren van woensdag tot zaterdag tussen 8u en 17u
 • De betaling gebeurt steeds bij levering. Contant, met bankcheque of via overschrijvingsbewijs: aan jou de keuze
 • Het juiste uur mee van levering vind je terug via je MY SACK account
 • Bij levering geven wij een uitgebreide uitleg. Zorg er dus zeker voor dat de persoon die alles zal plaatsen aanwezig is!

Je levering regelen? Neem contact met ons op.